SplitBerth
GuidesFree

Split Sleeper Berth Calculator

Enter your two breaks and the work around them. You get a yes/no on the 8/2 and 7/3 pairing, your remaining driving and window hours after the recalculation, and the whole day laid out on one line.

Day start

Before 1st break

1st break

Between the breaks

2nd break

Quarter hours are fine. The 7-hour stretch must be logged as sleeper-berth time; the other break can be off duty or in the berth.

Your trips

Unlock Pro

Questions drivers actually ask

Does the 2-hour break have to be in the sleeper?

No. The short break can be off duty, in the berth, or a mix. Only the long break needs 7 consecutive hours in the berth.

Why didn't my 14 reset after the split?

Because a split recalculate, it doesn't reset. The new window starts at the end of your first break, the two breaks don't count against it, but everything you worked between them does — and your 11 driving hours carry over. A split never adds drive time.

Can I run a 6/4 or 5/5?

Not under the current rule — one period needs 7 consecutive berth hours. FMCSA is piloting 6/4 and 5/5 with enrolled drivers only.

Does the split touch my 70?

No. Split sleeper changes your day, not your week.

Where do saved trips go?

Onto this device. There is no account and nothing is uploaded.

FAQ

Does the 2-hour break have to be in the sleeper berth?
No. The shorter break can be off duty, in the sleeper berth, or a combination of both. Only the longer break must include at least 7 consecutive hours in the sleeper berth.
Why didn't my 14-hour clock reset after my split?
A split recalculates — it does not reset. After your second qualifying break ends, the 14-hour window is recalculated from the end of your first break, and the two qualifying breaks themselves are not counted. On-duty time between the breaks still consumes the new window, and your 11 hours of driving carry over — a split never adds driving time.
Can I do a 6/4 or 5/5 split?
No. Under 49 CFR 395.1(g)(1) one period must be at least 7 consecutive hours in the sleeper berth. A 6-hour berth period fails the rule no matter how long the other break is. FMCSA has been piloting 6/4 and 5/5 options with enrolled drivers, but that is not available to everyone.
Does a split sleeper berth reset my 70-hour clock?
No. The split changes how your day works, not your week. Only on-duty time counts toward the 60/70-hour limit, so the split does not add weekly hours — you still need a 34-hour restart or days of lighter duty to recover those.
Do I get 11 more hours of driving after a split?
No. Driving time accumulates across the whole split. If you drove 5 hours before your first break and 4 hours between the breaks, you have 2 hours of driving left after the second break. Only a full 10 consecutive hours off duty starts a fresh 11.
Does the order matter — 2 hours first or 8 hours first?
Either order is legal. What changes nothing: the recalculation always anchors to the end of whichever break came first.
Is this calculator free?
Yes — the qualification check, the deadline math and the timeline are free and run entirely in your browser. Saving more than one trip and exporting a compliance report are Pro features, unlocked by viewing a short sponsor message (valid 7 days on your device).
Where are my saved trips stored?
On this device only. Nothing you type here is uploaded anywhere — there is no account and no server involved.

Educational check only — not a substitute for your ELD or your carrier's compliance guidance. Rule basis: 49 CFR 395.1(g)(1) and 395.3(a), the 2020 HOS Final Rule (effective September 29, 2020).
How the rule works · How the 14-hour window recalculates · Worked examples · 34-hour restart calculator · 60/70-hour recap calculator · Rule checker (6/4 & 5/5) · 5/5 & 6/4 pilot status · McKee Foods exemption · 14-hour pause pilot · Printable rule sheet · All guides · Contact

Basis & sources

Primary sources only — the statute, form or paper this page is built on.

Last reviewed 2026-10-26 · Report a correction

Privacy policy · Contact · All tools